Само четири дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
 
Само четири дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Математикът Медведев

 
Само четири дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open. Част от международния хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. „ Арена Армеец " е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината. Продължаваме рубриката „ Звездите на Sofia Open 2019 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

 

 

Малко преди старта ще ви срещнем с Данийл Медведев. Роден е на 11 февруари 1996 година в Москва. Започва да играе тенис на 6 години, като идолът му на корта е Марат Сафин. Мечката, както го назовават приятелите му поради семейството, е наследник на Сергей и Олга. Има сестра Елена. Любопитното при него е, че е учил в Лицея за физика и математика в Москва. Освен точните науки, на Данийл му вървят и езиците. Той приказва свободно съветски, британски и френски.

Медведев прави дебюта си в АТР тура през 2015 година на Купа " Кремъл " в Москва. Тогава той взе участие в главната скица на двойки, като си партнира с Аслан Карацев. На сингъл за първи път се пуска в Ница през 2016-а, където губи от Гуидо Пеля в три сета. Само година по-късно той доближава първия си АТР край. Прави го на Chennai Open в Индия, където пада от Роберто Баутиста Агут. Това го изстрелва с 34 места в ранглистата и той се настанява на 65-а позиция. През 2017 година записва и първата си победа в съществена скица на Голям шлем. В първия кръг на " Уимбълдън " Медведев побеждава петия подложен Стан Вавринка в четири сета.

Миналата година Данийл бележи сериозен напредък, като сграбчва три АТР трофея. През януари победи в Сидни (Авл), по-късно в Уинстън-Сейлъм (САЩ), а през октомври печели конкуренцията от АТР 500 в Токио, побеждавайки Кей Нишикори пред личната му аудитория. Този сезон също стартира доста сполучливо за руснакът. Той доближи до финала на шампионата в Бризбън, където Нишикори взе реванш за Токио. В София Медведев ще дойде като 16-и в света – най-високата позиция, която е заемал в кариерата си. Данийл може да се похвали и с другари в България. Той има два финала на двойки във " Фючърс " шампионати в тандем с Александър Лазов.

Извън корта руснакът обича видоеигрите, както и да гледа футбол. Любимият му тим е Байерн, като се възхищава на Дейвид Алаба и Роберт Левандовски.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР